Heropening terrassen

Heropening terrassen

Je hoort het steeds vaker: de terrassen heropenen tijdens de paasvakantie. Maar is het wel een goed idee? De meeste kustburgemeesters zijn voorstander, net als Antwerps burgemeester Bart De Wever en Vlaams minister-president Jan Jambon. Maar er is ook tegenreactie: De Croo, Vandenbroucke en de virologen vinden het geen optie. “Wat als het regent tijdens de paasvakantie?”

De coronacijfers lijken zich al een paar dagen te stabiliseren, toch pleitte Antwerps burgemeester Bart De Wever er in De Zevende Dag heel duidelijk voor om de terrassen al te openen tijdens de paasvakantie. “Wanneer de horeca dicht moet blijven, komt er een grote druk op de parken, de domeinen en de kust te staan. Ik zie nu zelfs mensen zitten op meubilair van gesloten terrassen, politie moet ze overal wegjagen en er is geen sanitair”, klonk het.

Maar niet iedereen is voorstander. Voor premier De Croo (Open VLD) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) is het duidelijk: geen heropening voor 1 mei. Ze lijken tot op vandaag niet van plan om op hun woorden terug te keren. De Croo vindt de situatie te onstabiel om eerder al te versoepelen.

Virologen

De virologen staan ook niet te springen om de terrassen al vroeger te heropenen.  “In het hele land lopen de coronacijfers op: dit is geen comfortabele situatie om sneller te heropenen”, vertelt biostatisticus Geert Molenberghs. Ook Steven Van Gucht sluit aan. “Buiten is veiliger dan binnen, dat klopt. Maar wanneer je buiten lange tijd met andere mensen aan een tafeltje zit, kan je door dat langdurige nauwe contact ook besmet raken.”

Marc Van Ranst verduidelijkt dat het “op een plein of in een park eenvoudiger is om afstand te houden dan aan een terrastafeltje.” Hij betrekt hierbij ook Italië waar de horeca weer open mocht, waarna de besmettingen fors weer omhoog gingen.

Bron : ambiance.be/virologen-tegen-heropening-terrassen-op-een-plein-kan-je-makkelijker-afstand-bewaren/?fbclid=IwAR0aiqtzAvKfqn8YldoDsiFs0CpjwCeKQNfNDjPITNrcIpwA_7dhK7pMJMg

Older Post
Newer Post
Close (esc)

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze producten en laatste update.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contacteer ons

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now